Jdi na obsah Jdi na menu
 


Americké hovězí

29. 9. 2009

Ingredience:
1 kg hovězího (roštěná nebo z krku), česnek, 2 lžičky citrónové šťávy, sušená bazalka, 2 hrnky mrkve na kolečka (nebo baby karotka), 0,5 kg brambor, 1-2 větší cibule, 1 lžička škrobové moučky (Solamyl)

Postup přípravy: Hovězí maso vcelku osolíme, pokapeme citrónem, potřeme česnekem, posypeme bazalkou a prudce po všech stranách osmažíme, aby se maso zatáhlo. Poté maso dáme do pekáče, podlijeme vodou a přikryté pečeme 2 hod. při 210 °C. Zatím oloupeme brambory a pokrájíme na kostky, mrkev na kolečka a cibuli na větší kusy. Po 2 hod. pečení přidáme zeleninu k masu a pečeme dále do změknutí. Po upečení šťávu zahustíme lžičkou škrobové moučky. Vše se peče v jednom pekáči, takže chutě se dokonale propojí.