Dort Sachr
26. 11. 2009
Suroviny:
250 g hladké mouky
300 g cukr krystal
300 g jemně nastrouhaných jablek
100 g rozpuštěného tuku (Hera, máslo)
40 g kakaa
1 prášek do pečiva
3 vejce
višňová nebo rybízová marmeláda
čokoládová poleva
vlašské ořechy na ozdobu
Postup:
Tuk, cukr a vejce důkladně ušleháme. Do směsi po lžičkách vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a kakaem. Poté do těsta opatrně přidáváme nastrouhaná jablka. Vše nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 40 minut. Zkoušku zda je dort pečený děláme špejlí. Jestliže pečený je, vyklopíme ho a necháme vychladnout.
Poté dort rozkrojíme a pomažeme marmeládou. Povrch polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme vlašskými ořechy. Místo ořechů lze nastříkat šlehačku.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář