Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dort Sachr

26. 11. 2009
Suroviny: 250 g hladké mouky 300 g cukr krystal 300 g jemně nastrouhaných jablek 100 g rozpuštěného tuku (Hera, máslo) 40 g kakaa 1 prášek do pečiva 3 vejce višňová nebo rybízová marmeláda čokoládová poleva vlašské ořechy na ozdobu Postup: Tuk, cukr a vejce důkladně ušleháme. Do směsi po lžičkách vmícháme mouku prosátou s práškem do pečiva a kakaem. Poté do těsta opatrně přidáváme nastrouhaná jablka. Vše nalijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 40 minut. Zkoušku zda je dort pečený děláme špejlí. Jestliže pečený je, vyklopíme ho a necháme vychladnout. Poté dort rozkrojíme a pomažeme marmeládou. Povrch polijeme čokoládovou polevou a ozdobíme vlašskými ořechy. Místo ořechů lze nastříkat šlehačku.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář