Jdi na obsah Jdi na menu
 


Anglická červená polévka

20. 11. 2009
Ingredience: 1 velká cibule, 4 stroužky česneku, 6 středních žampionů, 2 lžíce másla, 2 střední mrkve, menší cuketa, zelená paprika (může být i jiná barva), 3 střední brambory, konzerva loupaných rajčat, 2,5 l vývaru, bazalka, tymián, oregano, podravka či vegeta, sůl, pepř, worchester (máte-li rádi), červené fazole ve slaném nálevu, 0,5 kg vařeného maso (nejlépe kuřecí či králičí) lze i mix Postup přípravy: Na másle necháme zpěnit cibuli do sklovata a poté pokrájený přidáme česnek a žampiony. Po chvíli přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, cuketu a papriku. Chvíli dusíme pod pokličkou. Dále přidáme na kostičky nakrájené brambory, celou konzervu pokrájených loupaných rajčat, koření po malé kávové lžičce (pepře méně), polévkovou lžíci worchestru, sůl a vegetu dle chuti a opět dusíme asi 10 minut. Zalijeme vývarem a vaříme do změknutí všech přísad (asi 15minut). Nakonec přidáme celou konzervu fazolí bez nálevu a na kousky nakrájené maso. A to vše povaříme ještě asi 5 minut. Podává se s bílým pečivem.