Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bakoňská houbová polévka

30. 9. 2009

Ingredience:
400 g nakrájených hub na plátky, 3 lžíce sádla, 1 nakrájená cibule, 1 lžička mleté sladké papriky, sůl, pepř, nahrubo nastrouhaná 1 karotka, 1/2 petržele a kousek celeru, 2 lžíce hladké mouky, hrnek sladké smetany, vývar či vodu s masoxem, krájená petrželová nať, 4 lžíce kysané smetany - na ozdobu
Nočky: 2 lžíce hrubé mouky, 1 vejce, sůl - rozmícháme (můžeme přidat špetku sody)

Postup přípravy: Na sádle zpěníme cibulku, přisypeme mletou papriku, houby, sůl, pepř. Orestujeme a dusíme cca 10 minut. Přidáme zeleninu, zalijeme vývarem a vaříme doměkka. Ke konci zavaříme nočky (vykrajujeme lžičkou nabo protlačíme přes síto na halušky) a uvaříme do měkka. Ve sladké smetaně rozmícháme hladkou mouku a přilijeme do polévky. Přidáme petrželku a případně dochutíme.
Na talíři zdobíme lžící kysané smetany.