Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mrkvová polévka

20. 11. 2009
Ingredience: 1 lžíce másla (nebo rostlinného tuku), mrkev dle velikosti (2 osoby/cca 1 velká mrkev), sůl, 1 l vody, 1 vajíčko, 1 - 1 a 1/2 lžíce hladké mouky (dětská krupička nebo kuskus), kmín, majoránka Postup přípravy: Na rozpuštěné máslo dáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, přidáme trochu soli a celého kmínu mícháme až nám mrkev pustí barvu. Zaprašíme moukou nebo dětskou krupičkou (pokud chcete přidávat kuskus, tak není třeba dávat mouku) zalejeme vodou a mícháme. Vaříme do měkka (i s kuskusem). Nakonec přidáme rozšlehané vajíčko a dochutíme. Mužeme nasekat čerstvé bylinky nebo přidat špenát pokud máte sekaný.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář