Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bramborový salát na indický způsob

14. 9. 2009

Ingredience:
500 g brambor, 200 g pórku, 1 žlutá paprika, 2 rajčata, 1 svazek cibulek s natí, 300 g bílého jogurtu, 100 g kysané smetany, šťava z 1 citronu, 1/2 lžičky mletého kmínu, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, petrželová nať

Postup přípravy: Brambory uvaříme v slupce, oloupeme a nakrájíme na kostky. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a papriku, cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Přidáme na tenká kolečka nakrájený pórek. Vše dobře promícháme. Jogurt rozšleháme se smetanou a šťávou, přidáme prolisovaný česnek, sekanú nať, osolíme, opepříme. Přidáme na suché pánvi opražený kmín. Přelijeme salát, promícháme a necháme odstát.