Jdi na obsah Jdi na menu
 


Staročeská vepřová kýta

30. 9. 2009

Ingredience:
1 kg vepřové kýty nebo plece vcelku, 3 lžíce sádla, 1 lžička mletého kmínu, 1 lžička zázvoru, 4 stroužky česneku, 1 cibule, 1 lžíce medu, 1 lžička hladké mouky

Postup přípravy: Maso osolíme, vetřeme do něj česnek a posypeme kořením. Na rozehřátém sádle maso opečeme a podlijeme horkou vodou. Pečeme v troubě, občas maso podlijeme, přelijeme vypečenou šťávou a obrátíme. Před koncem pečení přidáme do výpeku nadrobno nakrájenou cibuli a maso potřeme medem rozmíchaným v trošce vody. Prudce zapečeme, až med trochu zkaramelizuje. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme na plátky. Podáváme přelité šťávou a bramborovou kaší.