Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřový guláš

29. 9. 2009

Ingredience:
600 g vepřové plece bez kosti, 3 lžíce rostlinného oleje, 2 střední cibule, 3 lžičky mleté papriky, sůl, kmín, 1-2 stroužky česneku, 1 lžička majoránky, 1 lžíce hladké mouky

Postup přípravy: Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na oleji do růžova. Přisypeme papriku, přidáme očištěné na kostky nakrájené maso, které orestujeme. Pak přidáme sůl a kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme. Když je maso skoro měkké zaprášíme ho moukou, kterou necháme osmahnout. Přilijeme trochu vody, přidáme utřený česnek. Maso vyjmeme, omáčku rozšleháme. Opět přidáme maso a dusíme doměkka. Uvařený guláš dochutíme majoránkou a podáváme s houskovými knedlíky.

 

Počet porcí: 4  

Doba přípravy: 60 min.